Η πασίγνωστη γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη μίλησε στο περιοδικό ΟΚ για το αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπώρησε και τα λάθη που κάνουμε συχνά στην άσκηση και τη διατροφή μας.

«Δεν είμαι σούπερ ήρωας. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι, δεν είμαι μίζερη και δεν συνηθίζω να λέω ανοιχτά τα προβλήματά μου. Λειτουργώ όπως περιγράφει ένα γιαπωνέζικο ρητό: “7 φορές θα πέσεις και 8 θα σηκωθείς”. Ήρθα και εγώ με τη σειρά μου να αντιμετωπίσω ένα αυτοάνοσο, όπως ο περισσότερος κόσμος», δηλώνει η γνωστή γυμνάστρια για την απόφασή της να αποκαλύψει το πρόβλημα που είχε με το αυτοάνοσο νόσημα.

«Μέσα από τις θεραπείες που μου έδωσαν οι γιατροί και μέσα από τη δική μου ανάγκη θέλησε να κάνω κάτι παραπάνω, ώστε να μην είμαι νωχελική και να έχω ενέργεια. Αυτό μου το έδωσε η άσκηση. Είπα θα το παλέψω μόνη μου και μετά από τέσσερα χρόνια μίλησα. Από αυτές τις ασκήσεις σώθηκα. Είχα χρόνια κόπωση και καταπόνηση των αρθρώσεων, αλλά είμαι λειτουργική», συνέχισε.

Ελένη Πετρουλάκη: Τα λάθη στην άσκηση και στη διατροφή μας

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τα λάθη που κάνουμε συχνά στην άσκηση και τη διατροφή μας, η Ελένη Πετρουλάκη εξήγησε: «Δίαιτα και σκληρή προπόνηση μαζί. Είναι λάθος. Δεν συνδυάζονται. Όταν κάνεις σκληρή προπόνηση, δεν πρέπει να κάνεις δίαιτα. Όταν κάποιος πάει στο γυμναστήριο από εκεί που ήταν σε πλήρη ακινησία με το να βρίσκεται σε πλήρη κίνηση του ανοίγει η όρεξη, τρώει παραπάνω αφού καταναλώνει ενέργεια και τελικά παίρνει κιλά. Οπότε, όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, η άσκηση πρέπει να είναι ήπιας μορφής».

»Επίσης, πρέπει να επιλέγουμε τον κατάλληλο τύπο άσκησης – δεν είναι όλα για όλους. Τα κοινά προγράμματα είναι για τον γενικό πληθυσμό, αλλά αν έχει κάποιος ιδιαιτερότητα, πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό. Δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση. Ό,τι κάνει η φίλη μου ή ο διπλανός μου και βλέπουμε πως λειτουργεί σε εκείνον, το κάνουμε και εμείς. Λάθος! Ή ό,τι βλέπουμε στα social media το αντιγράφουμε επειδή κάποιος που αυτοορίζεται fitness blogger έχει πολλούς followers. Επίσης, λάθος», είπε.

Για τον Ίλια Ίβιτς

Με στηρίζει πάρα πολλά χρόνια. Είναι ο πατέρας μου, ο αδερφός μου, ο σύζυγός μου. Αυτή η ασφάλεια που μου χαρίζει είναι πολύ σημαντική. Δεν μιλάω για οικονομική ασφάλεια, δεν είμαι τέτοιος τύπος, δεν τα βλέπω αυτά.

Ως άνθρωπος έχει λόγο, είναι συνεπής, αυτό που θα πει αυτό θα γίνει.

Όπως τον γνώρισα στα 24 μου, έτσι είναι και σήμερα. Μου εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη, τον αγαπώ. Χαίρομαι που έκανα παιδιά με αυτό τον άνθρωπο και που είναι δίπλα στα παιδιά μας.