Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί φοβάται για τη ζωή του; Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει προφυλακιστέος στις φυλακές Τριπόλεως αφού στις 18 Μαρτίου 2022 θα κάτσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Εκεί  θα λογοδοτήσει για βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Το περιστατικό του βιασμού συνέβη το 2008 ενώ ακόμα δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, ο ηθοποιός εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Σύμφωνα με το «Yes Magazine» υπάρχει κόσμος, που επιθυμεί το θάνατό του. Μάλιστα, η υπεράσπισή του δεν αποκλείει το αγανακτισμένο πλήθος στο δικαστήριο να εκφραστεί υπέρ του δέοντος. Επίσης υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα τον περιμένουν απ’ έξω! Μάλιστα, κάνει λόγο μέχρι και για σπάσιμο του προστατευτικού κλοιού γύρω από τον ηθοποιό.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη έχει ήδη ενημερώσει τις αρχές και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο δικηγόρος ζητά να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Είναι ο πρώτος ηθοποιός που θα καθίσει στο εδώλιο μετά τις καταγγελίες του κινήματος metoo.

Το βούλευμα για την παραπομπή του σε δίκη αναφέρει: «Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Αυτό χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους. Ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα. Έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα. Και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».