Αθερίδης: Απέφευγα τον Σεργιανόπουλο για να μην κυλήσω ξανά στο αλκοόλ. Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης παραχώρησε συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη για την εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο MEGA. Μάλιστα  αναφέρθηκε και στον Νίκο Σεργιανόπουλο και τη φιλία που είχαν.

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε για το θάνατο του φίλου του. «Με ξύπνησε η σύζυγός μου τότε και μου είπε “σφάξανε τον Νίκο”. Ήταν μεγάλο σοκ», λέει ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν ναρκωτικά αλλά εμένα με φύλαξε ο φόβος. Ωστόσο δεν έπαιρνα ούτε καν τα αντιβιοτικά που μπορεί να μου έγραφε ο γιατρός.  Όμως το αλκοόλ ήταν κοινωνικά αποδεκτό. Όταν αυτό με έναν ωραίο τρόπο σε χαλαρώνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την πατήσεις. Είχα κρίσεις πανικού και με το αλκοόλ χαλάρωνα. Έκανα αγχόλυση. Δεν θα είχα γίνει αλκοολικός αν η αγχώδης ψυχονεύρωση που έχω εμφανιζόταν παρωδικά, αλλά με έλουζε και για να φύγει έπινα», είπε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

Εντωμεταξύ για τον πολύ καλό του φίλο, τον Νίκο Σεργιανόπουλο, ο Θοδωρής Αθερίδης είπε:  Ήταν μεγάλο σοκ.  Τον Νίκο τον γνώρισα το 1989 σε θίασο και από το 1991 γίναμε κολλητοί. Μέχρι το 2000. Έφυγα για να μην ξαναπέσω στο αλκοόλ.  Ο Νίκος έπινε πάρα πολύ. Τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχατα. Δεν γνωρίζω κάποιον που να τον έχει αντιπαθήσει

.

«Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες με τον Νίκο Σεργιανόπουλο»

Ο Θοδωρής Αθερίδης συμπλήρωσε για τον Νίκο Σεργιανόπουλο: «Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του, ενώ σου έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι πρέπει να τον προστατεύσεις γιατί θα σπάσει. Ήθελα να τον αποφύγω για να μην ξανακυλήσω στο αλκοόλ.»

Δεν τον πείραζε αυτό, ούτε είχα ενοχικό σύνδρομο. Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης. Ήταν ένας τρόπος να διαβάζει την πραγματικότητα με γκολ από τα αποδυτήρια και ότι το ματς δεν γυρίζει. Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης και αυτό εννοώ όταν μιλάω για την ήττα».