Ο ALPHA λίγο πριν από την εκπνοή της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, πρόσθεσε στο πρόγραμμά του την κοινωνική σειρά «Ψέματα», σε σενάριο Νίκου Μήτσα και σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, την Παρασκευή 24 Ιουνίου τού επιφυλάσσουν δύο μεγάλες εκπλήξεις.

Πρόκειται να προβληθεί διπλό επεισόδιο, 22.00-24.00, ενώ δύο νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους και ανατρέπουν όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Νόρα Χατζίδου (Ζέτα Δούκα): Η αστυνόμος Α’ Νόρα Χατζίδου είναι αντισυμβατική, κυνική και χωρίς κανένα φίλτρο στις αντιδράσεις και στη συμπεριφορά της. Συνήθως, όμως, είναι αυτές οι ιδιότητες του χαρακτήρα της που την οδηγούν στην εξιχνίαση των υποθέσεων που αναλαμβάνει.

Ωστόσο, έχει και αυτή τα ευάλωτα σημεία της. Το παρελθόν της κρύβει κάποιες οδυνηρές καταστάσεις, που την έχουν οδηγήσει να συμπεριφέρεται με αυ-τόν τον ιδιαίτερο τρόπο. Πέτρος Δημακέας (Ιωάννης Παπαζήσης): 0 Πέτρος είναι μια αινιγματική φιγούρα, που έχει σχέση με το παρελθόν του Αντρέα. Οι δυο τους γνωρίζονται από την εποχή που σπούδαζαν, αλλά τα φοιτητικά τους χρόνια δεν είναι το μόνο κοινό στοιχείο τους. Η επανεμφάνισή του στη ζωή του Αντρέα Θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην πορεία της”Ελενας.

Ένας άντρας και μια γυναίκα βγαίνουν ραντεβού. Περνούν τη νύχτα μαζί. Την επόμενη ημέρα ο ένας καταγγέλλει τον άλλο. Τι έχει συμβεί; Από αυτό το σημείο κι ύστερα αρχίζουν τα «Ψέματα».

Μια ιστορία για τη συναίνεση, τις κοινωνικές συμβάσεις, για τα δύο φύλα, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση. Μια σύγχρονη σειρά με κοινωνικό αποτύπωμα, η οποία με τρόπο σημερινό μιλάει γι αυτά που ζούμε, που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και μας έχουν απασχολήσει και προβληματίσει.

Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, καταθέτουν με την ίδια πίστη, σθένος και επιχειρήματα την άποψή τους πάνω στο ίδιο γεγονός. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα;