Απασφάλισε η Βίκυ Χατζηβασιλείου σε πρόσφατη συνέντευξή της όταν ρωτήθηκε αν θα επιστρέψει το «Πάμε Πακέτο» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. «Δεν έχω ιδιαίτερη χαρά να ξαναγυρίσω στον χώρο της τηλεόρασης. Να βοηθώ τον κόσμο θέλω πολύ και αυτό γίνεται μέσα από τα βιβλία μου και το διαδίκτυο. Η εκπομπή αυτή είχε διάρκεια, αφού αφορά την ίδια τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το «Πακέτο» στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό και σε θηρία, απέναντι σε σόου, ριάλιτι, σειρές, υπερπαραγωγές. Για ποια τηλεθέαση μιλάμε σήμερα; Για την τηλεόραση που κάνει 9% και 10% τηλεθέαση; Αυτή είναι επιτυχία για τους καναλάρχες».

Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε και για μία εκπομπή που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη της.

«Θυμάμαι την αξέχαστη εκπομπή του Πακέτου με τον Γιάννη Βόγλη, όπου η θεαματικότητα στον ALPHA έφτασε στο 49%. Τι να λέμε τώρα… Με τα σημερινά νούμερα τηλεθέασης; Για ποια επιτυχία μιλάμε – με 8% τηλεθέαση και με 15%; Με συγκινείς που μου λες ότι χωρίς το Πάμε Πακέτο λείπει το συναίσθημα το έντιμο, το ατόφιο, το αυθόρμητο από την ελληνική τηλεόραση. Ξέρεις, να βλέπει μια μάνα το παιδί της ύστερα από χρόνια ή να βρίσκει αδελφός αδελφή, πατέρας γιο αυτό είναι αληθινή ζωή. Η εκπομπή μας έκανε πολλή έρευνα για να συμβούν αυτά τα θαύματα – δεν ήταν απλά πράγματα αυτά, όταν ο χρόνος περνά και χάνονται στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της στην τηλεόραση η Βίκυ Χατζηβασιλείου ήταν κατηγορηματική!

Νομίζω ότι το Πάμε Πακέτο για μένα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Δεν θέλω να κάνω τα ίδια πράγματα, μου αρέσει να εξελίσσομαι. Να κάνω κάτι διαφορετικό. Με τη συγγραφή των βιβλίων μου έχω εγκαινιάσει έναν άλλον κύκλο στη ζωή μου. Αν με ρωτάς αν θέλω να ξαναγυρίσω στην τηλεόραση, κλίνω προς το «όχι». Αν εξαιρέσεις τις σειρές μυθοπλασίας, υπάρχει έλλειψη ποιότητας σε πολλές εκπομπές.