Ανατρεπτικές θα είναι οι εξελίξεις στη σειρά, Η Γη της Ελιάς αφού η Ιουλία σκέφτεται αν θα πρέπει να αποκαλύψει στη Μυρτάλη την πλεκτάνη που έστησε ο Ισίδωρος.

Από την άλλη, ο Λυκούργος προσπαθεί με κάθε τρόπο να πει στη Χάιδω ότι η Μέλπω έχει μετακομίσει στο σπίτι του, αλλά δεν βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία, κινδυνεύοντας έτσι να παρεξηγηθεί μαζί της. Η Εύα προτείνει στον Στάθη στη σειρά του Mega, να πάει κάποια ρούχα του στο σπίτι της, εκείνος όμως αρνείται, καθώς δεν είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα μαζί της.

Η Μυρτάλη υποψιάζεται τον Αλέξη για τη δολοφονία του Νικήτα ενώ την ίδια στιγμή, ο αστυνόμος Κουράκος παίρνει καταθέσεις από τον Αλέξη και τη Μαργαρίτα. Η Μαργαρίτα απαγορεύει στον Αλέξη, απόψε στην σειρά Η Γη της Ελιάς, να πάει στη Θεσσαλονίκη στην κηδεία του Νικήτα. Δεν καταφέρνει όμως να τον αποτρέψει και η Μυρτάλη γίνεται έξαλλη μόλις το μαθαίνει. Ο Αλέξης ξεκινά να παίζει θέατρο δείχνοντας σε όλους την λύπη του για το χαμό του ετεροθαλή αδερφού του. Θα καταφέρει άραγε να πείσει την μητέρα του, Μαργαρίτα πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό του ή όχι;

Η Γη της Ελιάς: Αναστάτωση από τα κουτσομπολιά!

Η δίκη ξεκινά και όλη η Αρεόπολη είναι ανάστατη. Στο μεταξύ, η Μυρτάλη με την Ιουλία και τον Λεωνίδα πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του Νικήτα. Στην κηδεία πηγαίνει και ο Αλέξης, με την παρουσία να ξυπνά δυσάρεστες μνήμες. Την πρώτη ημέρα της δίκης, καταθέτουν οι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Φίλιππου… Πως θα είναι η έκβαση της δίκης;

Ο Στέφανος είναι ο πρώτος μάρτυρας και στην κατάθεσή του δεν κρύβει το μένος του για τον Φίλιππο, ο οποίος παραλίγο να του αφαιρέσει τη ζωή. Ο Στάθης στην κατάθεσή του είναι πιο ήπιος και αφήνει τον Λυκούργο, ως συνήγορο υπεράσπισης, να τον καθοδηγήσει.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την κατάθεση της Βασιλικής, η οποία μιλάει μέσα από την καρδιά της για τον Φίλιππο, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Αρετής. Η Αναστασία μπαίνει στο σπίτι του Ισίδωρου για να του πάει φαγητό και τον βρίσκει αναίσθητο στο πάτωμα.

Η Ιουλία και η Μυρτάλη γυρίζουν από τη Θεσσαλονίκη, αλλά η δυσάρεστη εξέλιξη με την υγεία του Ισίδωρου τις αναγκάζει να πάνε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Τα κουτσομπολιά στο καφενείο δίνουν και παίρνουν σχετικά με την εξέλιξη της δίκης του Φίλιππου και προκαλούν αναστάτωση στις οικογένειες.

Η Γη της Ελιάς: Πέμπτη 31/3

Ο Αλέξης κουβεντιάζει με τη Μαργαρίτα για την κηδεία, αλλά εκείνη έχει το μυαλό της στη δίκη, καθώς καλείται να καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης. Η επόμενη μέρα στο δικαστήριο βρίσκει τον Ιάκωβο, τον Μάνο και τη Μαργαρίτα να καταθέτουν υπέρ του Φίλιππου και να φωτίζουν πτυχές του χαρακτήρα και της συναισθηματικής του κατάστασης την εποχή του συμβάντος… Θα καταφέρουν αυτές οι μαρτυρίες να είναι αρκετές για την αθώωσή του; Η Αρετή μπαίνει κρυφά στην αίθουσα και τη δίκη, με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχραιμία της όταν εμφανιστεί η Μυρτάλη στο δικαστήριο.

Το τρέιλερ του επεισοδίου της Κυριακής