Αυτή η νύχτα μένει στον ALPHA. Η διάσημη ταινία που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή και σφραγίστηκε από τη σκηνοθεσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, τις δυνατέs ερμηνείεs του Νίκου Κουρή και τηs Αθηνάs Μαξίμου και το τραγούδι-σταθμό του Σταμάτη Κραουνάκη με την υπέροχη φωνή τηs Δήμητραs Παπίου, ξεκινάει το ταξίδι τηs για τη μικρή οθονη.

Το σενάριο, που Θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’80 και στα νυχτερινά κέντρα τηs επαρχίαs, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται από τον Γιώργο Μακρή και Ιωάννα Κανελλοπούλου, σαφώς με αλλαγές προκειμένου να μπορέσει να σταθεί ως σειρά, ενώ τη σκηνοθεσία Θα υπογράψει η Κατερίνα Φιλιώτου.

Συζητήσειs έχουν ήδη γίνει και για τουs πρώτουs πρωταγωνιστικούs ρόλουs με τους Γιάννη Στάνκογλου, τον Βασίλη Μπισμπίκη και την Ηλιάνα Μαυρομάτη και οι πληροφορίεs τον Θέλουν να έχουν πει το μεγάλο «ναι ».

Οι μηχανέs στο προσεχέs διάστημα θα ανάβουν στο φουλ καθώs ο ALPHA θέλει τα γυρίσματα να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερο προκείμενου να προλάβει την έναρξη της επόμενηs σεζόν. Η σειρά προορίζεται για τη ζώνη των 22.30 και θα προβάλλεται δυο με τρειs φορέs την εβδομάδα.

Ο Αντρέας και η Στέλλα λοιπόν θα ξανάρθουν στον κόσμο ξένοι και καταδικασμένοι να ζήσουν έναν έρωτα επίγειο. Έναν ερωτα που τσαλαβουτά στη λασπουριά, περιπλανιέται σε δρόμους μακρινούs κι αφιλόξενουs, τρυπώνει σε Θλιβερά καταγώγια, είναι ευάλωτος, τρωτός και φθαρτός και λυτρώνεται μέσα από τον συμβιβασμό.

Alpha: Αυτή η νύχτα μένει- Η υπόθεση

Ο Αντρέαs και η Στέλλα είναι δύο νέα παιδιά, στην αυγή τηs νέα χιλιετιαs, με μοναδικά κοινο στοιχείο τον έρωτά τουs. Ο Αντρέα αρκείται στο ψιλικατζίδικο του. Η Στέλλα φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία τραγουδίστρια, να δει το όνομά τηs στις μαρκίζεs των μαγαζιών τηs παραλιακήs και να βγάλει δίσκο. Για τον Αντρέα η παρουσία και μόνο τηs Στέλλας είναι αρκετή, για εκείνη όμωs η καριέρα έχει προτεραιότητα απέναντι στον έρωτα. Οταν η Στέλλα φεύγει για την επαρχία, αφού από κάπου πρέπει να κάνει την αρχή, ο Αντρέαs αποφασίζει να οργώσει τα σκυλάδικα τηs Βόρειας Ελλάδαs για να τη βρει και να τη φέρει πίσω, περιπλανώμενοs στα μέρη της νυχτερινηs διασκέδασηs. Σύντομα η Στέλλα απογοητεύεται από τους ανθρώπους της νυχτερινής ζωής και επιστρέφει στον Ανδρέα.