Την ώρα που ο Χρήστος βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην απελπισία στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει, και τη δίψα για εκδίκηση, ο Στρατής νιώθει την καρδιά του να χτυπά ξανα για τη Ζέτα, η οποία όμως έρχεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με τους δικούς της, πολύ σκοτεινούς δαίμονες.
Το ξέσπασμα του Χρήστου πάνω από τον τάφο της Μαρίνας είναι ένα σοκ τόσο για τον ίδιο, που μέχρι τώρα προσπαθούσε να κρατά καλά κρυμμένα τα συναισθήματά του, όσο και για τη Φωτεινή, την κόρη που έμενε πάντα δίπλα του στηρίζοντάς τον στις δύσκολες στιγμές που έζησαν. Παρακολουθώντας τον μέσα στο σκοτάδι να κλαίει σαν μικρό παιδί, νιώθει και τη δική της ψυχή να σπαράζει. Για πρώτη ίσως φορά στη ζωή της, δεν ξέρει πώς να φερθεί. Γυρίζοντας όμως σπίτι, βλέπει την Εύη και ξεσπά όλη της την ένταση επάνω της.

Η μικρή της αδελφή, που προτίμησε να φύγει από το Αγρίνιο μετά το θάνατο της μητέρας τους αντί να κάτσει εκεί, να υπομείνει μαζί της τις δυσκολίες και να βοηθήσει τον πατέρα τους, γίνεται εύκολα το εξιλαστήριο θύμα για όλα όσα έχει τραβήξει η ίδια τον τελευταίο χρόνο. Αμέσως όμως μετά το ξέσπασμα στη σειρά του ALPHA, ακολουθεί η συνειδητοποίηση και το κλάμα. Απελπισμένη η Φωτεινή ζητά από την Εύη να τη βοηθήσει να διαχειριστεί τις ίδιες τις μνήμες που της στοιχειώνουν το μυαλό – μνήμες που ξύπνησε η εικόνα του βασανισμένου πατέρα της πάνω από τον τάφο της μάνας τους.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Χρήστος, «άδειος» πια μετά το χτεσινό του ξέσπασμα, συναντά τον Στέλιο και αυτήν τη φορά οι δύο φίλοι έρχονται ευθέως σε σύγκρουση. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα συμφέροντά τους τους φέρνουν σε αντίπαλα στρατόπεδα· ο ένας κόπτεται για τις πολιτικές του βλέψεις και ο άλλος για τις υποχρεώσεις που έχει ως διοικητή της Χωροφυλακής. Ο κόσμος της νύχτας για τον οποίο «παλεύουν» και οι δύο, έχει βρει μια νέα πρωταγωνίστρια. Η Ζέτα, μετά και τα όσα προέκυψαν τελευταία, έχει κερδίσει την προσοχή του Στοργή, ο οποίος κρατά καρφωμένο το βλέμμα του επάνω της.

Μάταια λοιπόν η Νίκη αποφασίζει τώρα να του φανερώσει επιτέλους τα αισθήματά της. Το μυαλό του είναι αλλού και τώρα που πέφτει η νύχτα, συναντά τη Ζέτα στο δρόμο και οι δυο τους φτάνουν μαζί στο μαγαζί. Βλέποντάς τους έξω από το «’Ονειρο», η Νίκη διαβάζει τα σημάδια και ακούει την καρδιά της να σπάει. ‘Οσο για τη Νίτσα με τη Διαμάντω, προαισθάνονται πως αυτός ο έρωτας μόνο καλά μαντάτα δεν θα τους φέρει.

Ο Στέλιος βλέπει τον Χρήστο πιο αποφασισμένο από ποτέ να βάλει λουκέτο οτο «Όνειρο» και σιγουρεύεται πια πως ο λόγος που τα έχει βάλει με τον Βαρδάρη είναι τελείως προσωπικός. Και αυτήν τη φορά, δεν θα κάνει πίσω αν δεν τον μάθει. Τον πιέζει λοιπόν αφόρητα να του πει την αλήθεια: Τι μπορεί να συνέβη μεταξύ τους, που τον ώθησε να ανοίξει πόλεμο σε έναν άνθρωπο της νύχτας; Ο Χρήστος δεν είναι φυσικά διατεθειμένος να στρίψει κι άλλο το μαχαίρι στην πληγή. Κρατά Το λόγο αυτόν για τον εαυτό του, αλλά συνειδητοποιεί πως η βοήθεια που ζητά από το φίλο του δεν μπορεί να έρθει χωρίς αντάλλαγμα. Και είναι διατεθειμένος να το πληρώσει, όσο ακριβό κι αν είναι.

‘Οσο αποφασισμένος κι αν είναι όμως, τίποτα δεν μπορεί να τον προετοιμάσει για το καινούργιο χτύπημα που έρχεται, αυτήν τη φορά από τις δύο κόρες του. Η Εύη και η Φωτεινή στέκονται μπροστά του ενωμένες και του μιλούν με λόγια που ανοίγουν νέες πληγές. Ενώ ο Θέμης ανακαλύπτει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στο θάνατο του Νώντα, ο Στρατής φτάνει στο δωμάτιο της Ζέτας για να τη βρει. Όμως φτάνει λίγο πιο αργά από το παρελθόν της, το οποίο βρίσκει τον τρόπο να μπει ξανά στο δρόμο της την πιο ακατάλληλη στιγμή. Το ακουστικό του τηλεφώνου τής πέφτει από τα χέρια και η ψυχή της πλημμυρίζει για άλλη μια φορά σκοτάδι.

Αυτή η νύχτα μένει: Δείτε το τρέιλερ