Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαΐδη με τον Χρήστο στη σειρά του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας, αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι του παρελθόντος του νεαρού, καθώς ο ίδιος αρχίζει να θυμάται περισσότερα γεγονότα από ττν παιδική του ηλικία. Παράλληλα, η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στο σπίτι του Στασινόπουλου, ο οποίος πλέον εκτός από τη Φιλιώ και την Κατερίνη έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις και της μικρής του κόρης, της Βαγγελίτσας.

Από την άλλη ο διοικητής Στασινόπουλος προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για τον πατέρα Επιφάνειο και είναι πλέον σίγουρος ότι ο άντρας εμπλέκεται στην απόδραση του Στράτου από τη φυλακή. Αποφασίζει, λοιπόν, να αποκλείσει κάθε πρόσβαση του μοναχού πίσω στο μοναστήρι για να μπορέσει να τον παγιδέψει. Τότε ο Επιφάνειος μην μπορώντας να επιστρέψει στο μοναστήρι αναγκάζεται να βρει καταφύγιο με τη βοήθεια του Ζαφείρη. Ταυτόχρονα, η αρρώστια της Κυριακούλας γίνεται αφορμή να αρχίσει ο γιατρός Γκλαβάνης τις συχνές επισκέψεις στο σπίτι των Ραζίνηδων και να έρθει πολύ κοντά με τη Φιλιώ.

Η παρουσία του νεαρού άντρα απειλεί ταν γάμο του νιόπαντρου ζευγαριού, καθώς ένας νέας έρωτας γεννιέται ανάμεσα στην κόρη του Διοικητή και τον ίδιο. Εν τω μεταξύ, λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο νεκροταφείο Τυρνάβου, η Στάσα με την Κυριακούλα συναντιούνται ακόμη μία φορά. Ανάμεσα στις δύο γυναίκες δημιουργείται μεγάλη ένταση και η άρρωστη Κυριακούλα καταρρέει μπροστά στα μάτια της ορκισμένης εχθρού της, προκαλώντας της σοκ. Δυστυχώς, η καρδιά της άτυχης γυναίκας την προδίδει και καταλήγει νεκρή βυθίζοντας στο πένθος τα δύο παιδιά της, τον Γρηγόρη και την Αλεξάνδρα.

Το Προξενιό της Ιουλίας: Δείτε το τρέιλερ