Όσο ο καιρός περνάει στη σειρά Το Προξενιό της Ιουλίας, η νεαρή κοπέλα νιώθει ολοένα και καλύτερα στο σπίτι του Προβιού. Μάλιστα, έχει αρχίσει να ερωτεύεται τον άντρα της. Ωστόσο, στα προσεχή επεισόδια της δραματικής σειράς εποχής του ALΡΗΑ, η κοπέλα έρχεται αντιμέτωπη με κάτι σοκαριστικό… Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MyTv, ο Γιωργίκης δεν μπορεί να ελέγξει τη ζήλια που αισθάνεται βλέποντας τον γιο του, τον Χρήστο, και την Ιουλία να έρχονται κοντά.

Κάποια στιγμή, ο άντρας, έκπληκτος, τους βρίσκει μαζί κλεισμένους στο υπόγειο και ξεχειλίζει από οργή. Αμέσως ζητάει εξηγήσεις και εκείνοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν. Τελικά, όμως, του ομολογούν την αλήθεια, ότι δηλαδή αναζητούν πράγματα της νεκρής μητέρας του Χρήστου, της Ευγενίας.

Ο Γιωργίκης, θέλοντας να δείξει το καλό του πρόσωπο και στους δύο, οδηγεί τον γιο του στην ντουλάπα, όπου υπάρχουν όσα ενθύμια έχει κρατήσει από τη μητέρα του. Αυτή η εξέλιξη ικανοποιεί τον νεαρό και καθυστερεί την επίσκεψη του ίδιου και της Ιουλίας στο δάσος με τα μανιτάρια, όπου ο Επιφάνειος έχει αφήσει το κασελάκι με τις επιστολές της Ευγενίας. Ωστόσο, ο Γιωργίκης βράζει ακόμα από ζήλια και δεν έχει ξεσπάσει τον θυμό του, σε μία προσπάθεια να συγκρατηθεί και να μην τους αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο.

Παράλληλα, η Ιουλία συναντάει τη μητέρα της, τη Στάσα, και της εξομολογείται τα τρυφερά αισθήματα που έχει αρχίσει να νιώθει για τον σύζυγό της αλλά και τις προθέσεις της σχετικά με την εγκυμοσύνη της, εκπλήσσοντάς την. Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, η ευτυχία που αισθάνεται η εγκυμονούσα διαλύεται, διότι έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη σκοτεινή πλευρά του Γιωργίκη, την οποία μέχρι τώρα αγνοούσε. Με μία αφορμή, ο άντρας δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει τα νεύρα του και ξεσπάει βάναυσα εναντίον της, χτυπώντας την.

Το σοκ είναι τεράστιο για την Ιουλία, η οποία αδυνατώντας να πιστέψει ότι ο σύζυγός της σήκωσε χέρι πάνω της δεν μπορεί να αντιδράσει. Έτσι, υπομένει βουβή τον βασανισμό της. Μετά το περιστατικό, ο Γιωργίκης προσπαθεί να την προσεγγίσει και πάλι με το καλό και να απολογηθεί για την πράξη του, ωστόσο η κοπέλα είναι τρομοκρατημένη και θέλει να τον κρατήσει μακριά της. Ύστερα από αυτό το πρώτο βίαιο ξέσπασμα, η ζωή στο αρχοντικό του Προβιού γίνεται ένα μαρτύριο χωρίς τελειωμό, καθώς ακολουθούν πολλοί ακόμα ξυλοδαρμοί.

 

Το Προξενιό της Ιουλίας: Δείτε απόσπασμα της σειράς