Η Κυριακούλα μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο στη σειρά του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας από τον γιατρό Γκλαβάνη και τη Φιλιώ. Εκεί, με αφορμή τη νοσηλεία και της Ιουλίας μετά την αιματοβαμμένη νύχτα στο αρχοντικό των Προβιών, θα συγκεντρωθούν οι περισσότεροι από τους ήρωες και ανάμεσά τους ο αγνοούμενος από όλους Γρηγόρης. «Γρηγόρη, πού ήσουν; Σε ψάχναμε παντού», του λέει η γυναίκα του όλο αγωνία, αλλά εκείνος το μόνο που ρωτάει είναι: «Η Ιουλία πού είναι;» και ψάχνει να τη βρει. Μόνο που κι εκείνος θα κληθεί να απαντήσει αν γνωρίζει ή όχι ποιος σκότωσε τον Γιωργίκη Προβιό και αν το προηγούμενο βράδυ ήταν «παρών» στο αρχοντικό τη στιγμή της δολοφονίας. Σε όλους περνάει από το μυαλό ότι, μαθαίνοντας την αλήθεια, ο Γρηγόρης μπορεί να είναι αυτός ο δολοφόνος του.
Ο Στασινόπουλος με τη Στάσα επιστρέφουν στη διοίκηση χωροφυλακής, μαζί με τον Επιφάνειο που ήρθε για να παραδοθεί. Όμως στην ανάκριση που ακολουθεί, δεν προκύπτει η άμεση συνέργειά του στον φόνο.
Μιλώντας μαζί του, ο Κωστής θα μάθει αρκετές λεπτομέρειες από το σκοτεινό παρελθόν του Γιωργίκη, αλλά και τι απέγινε τελικά η Χάδω, αλλά και η μικρή Ευγενία που εξακολουθεί να αγνοείται. Αργότερα ο διοικητής της χωροφυλακής ανακρίνει και την Ιουλία προκειμένου να διευ κρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο άντρας της. «Ιουλία, μίλα. Ισως είναι η μοναδική ευκαιρία να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Σε περιμένει το εκτελεστικό απόσπασμα», είναι τα λόγια του. Η μάνα της όλο αγωνία περιμένει απέξω να δει ποια είναι η τύχη της κόρη της. καθώς το κορίτσι παραμένει σιωπηλό, οδηγείται στον εισαγγελέα, που καλείται να αποφασίσει για την ενοχή και τον εγκλεισμό του στη φυλακή ή την αθωότητά του . Η Αλεξάνδρα και ο Αλκης καλύπτουν δημοσιογραφικά το γεγονός.

Το Προξενιό της Ιουλίας

Ενα-ένα τα βασικά πρόσωπα του δράματος κάνουν την εμφάνισή τους και αρχίζουν να παρουσι άζουν την δική τους εκδοχή για εκείνη τη νύχτα. Τότε γίνεται γνωστό πως όλα όσα συνέβησαν σχετίζονται με την τύχη της μικρής Ευγενίας και τη διεκδίκησή της, τόσο από τον Γιωργίκη και τη Χάδω, όσο και από την Ιουλία και τον Γρηγόρη. Ο Γρηγόρης μαθαίνοντας ότι είναι ο πατέρας της Βγενιώς, φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να την αφήσει στον Γιωργίκη. Γι’ αυτό πηγαίνει για να τη διεκδικήσει. Είναι έξω από το σπίτι και αρχίζει να φωνάζει για να του ανοίξουν. Μαζί του είναι και ο Επιφάνειος που έχει σπεύσει κι εκείνος αφού διαισθάνεται το κακό που θα συμβεί. Δεν είναι όμως μόνο ο Ραζίνης που θέλει την κόρη του πίσω αφού την έχουν αγαπήσει όλοι. Τόσο ο Προβιός όσο και η Χάδω τη διεκδικούν με σθένος. Αλλωστε αυτούς το παιδί αναγνωρίζει ως οικογένειά του. «Το παιδί είναι δικό μου και του Γρηγόρη. Εχει πατέρα και δεν θα το αφήσει τώρα που ξέρει την αλήθεια», φωνάζει η Ιουλία. «Εγώ είμαι η μάνα του. Εγώ το μεγάλωσα όσο εσύ ήσουν στο τρελάδικο», της απαντάει η Χάδω.

Ο Χρήστος τάσσεται υπέρ της Ιουλίας. Και όσο η διαμάχη μαίνεται, η μικρή Βγενιώ ξεφεύγει από την προσο χή τους. Το μικρό κοριτσάκι πηγαίνει στον στάβλο και κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι λείπει. Το κακό δεν αργεί να συμβεί. Σε μια στιγμή που το άλογο τρομάζει, σηκώνεται στα δυο του πόδια και πέφτει πάνω στο παιδί και το σκοτώνει. Όταν γίνεται αντιληπτό, ο πόνος, η οργή και ο θρήνος είναι αβάσταχτα. Ολοι στρέφονται με μένος στον Γιωργίκη αφού τον θεωρούν υπεύθυνο για το χείλος που έχει φτάσει η ζωή τους αφού όσο η διαμάχη μαίνεται, η μικρή Βγενιώ ξεφεύγει από την προσοχή τους. Το μικρό κοριτσάκι πηγαίνει στον στάβλο και κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι λείπει. Το κακό δεν αργεί να συμβεί. Σε μια στιγμή που το άλογο τρομάζει, σηκώνεται στα δυο του πόδια και πέφτει πάνω στο παιδί και το σκοτώνει. Οταν γίνεται αντιληπτό, ο πόνος, η οργή και ο θρήνος είναι αβάσταχτα. Ολοι στρέφονται με μένος στον Γιωργίκη αφού τον θεωρούν υπεύθυνο για το χείλος που έχει φτάσει η ζωή τους αφού χάθηκε το φως στη ζωή τους που ήταν το μικρό κοριτσάκι. Από κει και πέρα, όλα παίζουν τον δικό τους, καθοριστικό ρόλο στην ιστορία. Η αντιμετώπιση της Χάδως, η παρέμβαση του Γρηγόρη, η εμπλοκή στην υπόθεση του μοναχού Επιφάνειου και η αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας. η δολοφονία της Ευγενίας στο παρελθόν, αλλά και η αντίδραση καθενός από όσους βρέθηκαν μέσα ή γύρω από το αρχοντικό την μοιραία εκείνη νύχτα, θα βάλει από ένα μικρό λιθαράκι στο να γραφτεί ο ματωμένος επίλογος αυτής της τραγωδίας.

 

Το Προξενιό της Ιουλίας: Δείτε το τρέιλερ

 

Όλες οι ειδήσεις

Survivor spoiler 26/6: Αυτός είναι το φαβορί στον τελικό

Ενημέρωση αναβάτη του Isle of Man TT για την εξαντλητική διαδικασία ανάρρωσης

Survivor: Τέλος το κρυφτό-Τα αποκάλυψε όλα ο Γιώργος Λιανός