Η σειρά της ΕΡΤ, Ο Όρκος έκανε πρεμιέρα το προηγούμενο Σάββατο και πραγματικά ήταν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση τον τελευταίο καιρό. Με τη δράση του κατάφερε να συνεπάρει τους τηλεθεατές. Θα τα καταφέρει και σήμερα;

Το παράνομο χειρουργείο του Άγγελου σώζει τον Σάλβα, αλλά φέρνει σε δύσκολη θέση τον ίδιο και τον Φάνη . Ο Άγγελος δεν ανήκει στο προσωπικό του νοσοκομείου κι έτσι έρχεται αντιμέτωπος με τον αδελφό του, που είναι διευθυντής κλινικής αλλά και τον διοικητή του νοσοκομείου. Ψάχνοντας στα αρχεία της Ηρώς, ο Άγγελος μαθαίνει ότι είχε αναλάβει την εξαφάνιση μίας κοπέλας, της οποίας βρίσκει τη φωτογραφία. Ο εφοπλιστής Ζαφείρης ζητάει από τον Παύλο τη συγκρότηση της ομάδας του προγράμματος, όμως ο Παύλος δεν έχει κάνει κάποια κίνηση επειδή το νοσοκομείο μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του αδελφού του.

 

Ο Ζαφείρης αναλαμβάνει δράση καλώντας τον Τύπο σε μια press conference. Θέλει έτσι να τιμήσει το εθελοντικό πρόγραμμα που χρηματοδοτεί. Επιπλέον επιθυμεί να τιμήσει και τον σπουδαίο γιατρό Άγγελο Ράπτη, που ηγείται αυτού. Εκεί θα προκύψει ένα απρόσμενο ιατρικό περιστατικό. Το γεγονός θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία ο Άγγελος, ο Φάνης, η Πάτι και η Χλόη. Ο Άγγελος συναντιέται με τη μητέρα της εξαφανισμένης κοπέλας. Ο ίδιος αναρωτιέται τι ήταν αυτό που έκανε τη γυναίκα του, Ηρώ, να μπλεχτεί στην υπόθεση.