Στα πρώτα επεισόδια της σειράς «Η μάγισσα», η μητέρα της Θεοφανώς, η Αναχίτ, κρυβόταν σε σπηλιά κυνηγημένη από κάποιους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν κακό τόσο στην ίδια όσο και στο νεογέννητο μωρό της. Η Αγάθη μαζί με τον Μανώλη την είχαν εντοπίσει τυχαία και μάλιστα είχαν σοκαριστεί όταν είδαν τα νεκρά πουλιά γύρω από το βρέφος.

Η Θεοφανώ που έμαθε τη σοκαριστική αλήθεια για τη μητέρα της, θέλησε πάση θυσία να μάθει ποιος ήθελε να της κάνει κακό και γιατί! Ενα όραμα της αποκαλύπτει τους Γερακάρηδες και τότε εκείνη καταλαβαίνει πως η εν λόγω οικογένεια κρύβεται πίσω από τον θάνατό της. Ομως, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Για ποιο λόγο ήθελαν οι Γερακάρηδες να βγάλουν από τη μέση την Αναχίτ;

Οπως είδαμε σε πρόσφατα επεισόδιο, ο Μισέλ σ’ ένα από τα σεντούκια τού πατέρα τού Σπήλιου, βρίσκει περίεργα κομμένα ξυλαράκια ενωμένα μεταξύ τους, σαν αυτά που είχε η Αναχίτ και χρησιμοποιούσε όταν ήθελε να κάνει τα μαγικά της. Μαζί με αυτά βρίσκει κι ένα γράμμα όπου ο Σκλαβούνος ζητάει από την Κυπριανή επιπλέον στοιχεία για την Αναχίτ προκειμένου να την εντοπίσει, όπως η ίδια η Γερακάρισα του ζήτησε.

Αυτές οι λεπτομέρειες βάζουν σε σκέψη τον Μισέλ, ενώ με τον ερχομό της Κυπριανής στον πύργο των Γερακάρηδων θα βγουν και πολλές αλήθειες στο φως. Μια από αυτές θα είναι και η αποκάλυψη πως ο πατέρας του Σπήλιου διατηρούσε κρυφό δεσμό με την Αναχίτ και μάλιστα εκείνη γέννησε και το παιδί του! Κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε αυτό το παιδί και ούτε πως είναι η ίδια η Θεοφανώ! Η Κυπριανή μαθαίνοντας την απιστία του άντρα της, αλλά και τη γέννηση του νόθου παιδιού του, τρελαίνεται από ζήλια και βάζει τον Σκλαβούνο να βρει την Αναχίτ και το μωρό για να τους σκοτώσει. Και μπορεί το μωρό να σώθηκε από την Αγάθη, όμως την ίδια τύχη δεν είχε και η Αναχίτ!

Η απογοήτευση αυτή της Κυπριανής για τον άντρα της ήταν και ο λόγος που την έκανε να φορέσει για λίγο καιρό μαύρα μετά τον θάνατό του, αλλά και να συνάψει νέο δεσμό και να παντρευτεί με τον Σκλαβούνο, με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια είχαν μόνο φιλικές σχέσεις. Ο Σπήλιος που δεν γνωρίζει για το παρελθόν της οικογένειάς του, πιστεύει πως η μητέρα του τον ντρόπιασε με τις πράξεις της και τη διώχνει. Όμως ο ερχομός της τώρα, για να το γλιτώσει από τη μανία των Τούρκων, θα κάνουν μάνα και γιο να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Πανικός θα επικρατήσει όταν ο Σπήλιος μάθει πως έχει μια αδελφή, χωρίς να γνωρίζει πως αυτή είναι η Θεοφανώ, το δουλικό των Λασκαραίων, όπως την αποκαλεί. Η ύπαρξή της, τον κάνει να κινήσει γη και ουρανό για τον εντοπισμό της. Μέχρι να φτάσει στη Θεοφανώ, όμως, θα περάσει μεγάλο διάστημα αν και όταν γίνει αυτό θα αλλάξουν οι ισορροπίες.

Η Θεοφανώ θα είναι πια μια Γερακάρη και αυτό θα την κάνει να φύγει από τον πύργο των Λασκαραίων, αλλά και να απομακρυνθεί από τον Μάρκο. Ή μήπως η εξέλιξη αυτή θα τους κάνει να μπορέσουν να απολαύσουν ελεύθεροι τον έρωτά τους αφού θα ανήκούν πια στην ίδια κοινωνική θέση;

 

Η Μάγισσα: Δείτε το τρέιλερ του ΑΝΤ1

Όλες οι ειδήσεις

Νίκος Μουτσινάς: Πάλι στον ΣΚΑΪ-Όλη η αλήθεια!

Top 10 καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία του MotoGP

Masterchef: Τέλος η αναμονή-Άρχισαν οι οντισιόν!