Πρόκειται σίγουρα για παιχνίδι των ανατροπών! Στα προηγούμενα Survivor του ΣΚΑΪ πρώτα έφευγαν όλες ,ή σχεδόν όλες,  οι γυναίκες και στο τέλος οι άντρες. Θες λόγω της σωματικής ικανότητας; Θες γιατί οι άντρες δεν έμπαιναν σε διαδικασία να ανακατευτούν σε καυγάδες; Όπως και να έχει στα προηγούμενα παιχνίδια, άντρες δύσκολα έφευγαν.

Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι φέτος άλλαξε. Και αυτή τη φορά αυτός που αποχωρεί είναι άντρας. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έχει ήδη χαιρετήσει τον Άγιο Δομίνικο και είναι έτοιμος για επιστροφή στα πάτρια εδάφη σύμφωνα με τα τελευταία spoiler.

Καμία από τις κυρίες που ήταν προτεινόμενες δεν είδαν την πόρτα της εξόδου. Υπάρχει άραγε κάποια λογική εξήγηση; Ίσως και ναι.

Survivor: Γιατί δε φεύγουν οι γυναίκες;

Οι τηλεθεατές πλέον βλέπουν τις γυναίκες παίκτριες πιο μαχητικές. Πολλές μάλιστα από αυτές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άντρες παίκτες. Επίσης τώρα υπάρχει το κίνημα #metoo που έχει ευαισθητοποιήσει πολλές συμπεριφορές ανθρώπων και έχει ανοίξει πολλά μάτια. Ίσως οι τηλεθεατές να έχουν μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση απέναντι στον αγώνα που κάνουν τα κορίτσια καθημερινά στο στίβο μάχης.

Το ριάλιτι επιβίωσης έχει αλλάξει. Υπάρχει επίσης και πολύ ερωτική διάθεση. Μπορεί ο Κατσαούνης και η Μυριέλλα να τελείωσαν το ό,τι πλατωνικό είχαν, αλλά τα απόνερα είναι εκεί. Μπορεί οι τηλεθεατές να ονειρεύονται επανένωση του ζεύγους σαν άλλος Σταχτοπούτος! Δηλαδή η όμορφη ηθοποιός από την Αθήνα ερωτεύτηκε τον αθώο αγρότη από τα Φάρσαλα. Παίζει κι αυτό το σενάριο!

Επίσης ενδεχομένως οι τηλεθεατές να ζουν για τη στιγμή της μάχης των γυναικών. Επειδή όμως αυτό ακούγεται σεξιστικό,να το εξηγήσουμε. Στο στίβο τα κορίτσια θέλουν να αποδείξουν, και το καταφέρνουν τις περισσότερες φορές, πόσο άτρωτες είναι! Το παλεύουν, προσπαθούν και πολλές φορές φέρνουν την πολυπόθητη νίκη! Αυτό ίσως ιντριγκάρει. Δηλαδή ο άλλος που είναι σπίτι του θέλει να δει να «σηκώνει» το έπαθλο γυναίκα!

Είναι γεγονός ότι στο τέλος ξυρίζουν τον… γαμπρό! Ωστόσο, έτσι όπως κινείται μέχρι τώρα το παιχνίδι, ο… Πηλαδάκης και ο Δάντης θα αργήσουν να δουν τα κορίτσια τους.